Ο τρελός καιρός της 25ης Μαρτίου: Επιστροφή με καταιγίδες, μποφόρ και 20άρια

Ο τρελός καιρός της 25ης Μαρτίου: Επιστροφή με καταιγίδες, μποφόρ και 20άρια

Βροχερός θα είναι ο καιρός ιδίως από το μεσημέρι της Δευτέρας (25/03) και μετά, στη Μακεδονία και στη Θράκη καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Εκεί, μάλιστα, χρειάζεται προσοχή για όσους εκδρομείς επιστρέψουν στις μεγάλες πόλεις μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Ωστόσο, η θερμοκρασία κινείται ακόμα και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται βροχές στη Μακεδονία και στη Θράκη – εκεί, μάλιστα, προβλέπονται καταιγίδες. Τοπικές βροχές προβλέπονται για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπως είναι η Λέσβος και η Χίος.

Ενισχυμένοι, επίσης, μέχρι 8 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι σε τμήματα του Αιγαίου, όπως είναι οι Κυκλάδες, και δη από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, ο υδράργυρος ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου – υψηλότερα από τα συνήθη επίπεδα για τον μήνα Μάρτιο.

Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Επόμενες βροχές το βράδυ της Τρίτης (26/03) έως το ξημέρωμα της Τετάρτης (27/03) και ξανά την Πέμπτη (28/03). Η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη την εβδομάδα πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τιμές που είναι υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα. Το διήμερο Τρίτης (26/03) και Τετάρτης (27/03) στη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να φτάσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση απο το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές, το μεσημέρι – απόγευμα, στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και, από τις πρωινές ώρες, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες – Τα φαινόμενα από το βράδυ θα σταματήσουν και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και, από τις προμεσημβρινές ώρες, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου – Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και, από τις προμεσημβρινές ώρες, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου – Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ – Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά, μέχρι το απόγευμα, έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ – Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και βαθμιαία θα εξασθενησουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και, από τις προμεσημβρινές ώρες, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου από το meteo.gr

Τη Δευτέρα (25/03) σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά, στα βόρεια και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στα βορειότερα τμήματα της υπόλοιπης βόρειας χώρας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, Πιθανότητα καταιγίδων εντοπίζεται κυρίως στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 6 έως 22, στη Θεσσαλία από 4 έως 23-24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 21-23, στα Επτάνησα από 10 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 20-21, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25-26.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και – τοπικά – στα νότια πελάγη τα 7 μποφόρ, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11-19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα