Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Οι περιοχές που επηρεάζονται τις επόμενες ώρες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη – Οι περιοχές που επηρεάζονται τις επόμενες ώρες

Ο καιρός έως την Πέμπτη θα είναι βροχερός. Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τρίτης 12/3, κατά κύριο λόγο, στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Την υπόλοιπη ημέρα, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως των ανατολικών τμημάτων της χώρας, θα σημειωθούν κατά τόπους λασποβροχές. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

 Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 12/3.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν αρχικά νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15-17 °C. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 18-20 °C με εξαίρεση την Κρήτη όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 21-22 °C.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός τύπου «Π» σήμερα θα φέρει βροχές κατά βάση στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων και από το εσωτερικό της χώρας. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2024
Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024
Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς να σχηματιστεί ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2024
Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024
Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα