Η Κυριακή ήταν η πιο κρύα ημέρα του Χειμώνα: 3 περιοχές με -10 βαθμούς

Η Κυριακή ήταν η πιο κρύα ημέρα του Χειμώνα: 3 περιοχές με -10 βαθμούς

Μπορεί ο καιρός να ήταν καλός το πρωί της Κυριακής (14/01), αλλά καταγράφηκαν πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το iEidiseis, η Κυριακή (14/01) όντως αποδείχθηκε ως η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα μέχρι τώρα, αφού ο υδράργυρος έδειξε ακόμα και -10,7 βαθμούς Κελσίου παρότι ο καιρός σταδιακά αλλάζει με 20άρια στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του meteo.gr από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ισχυρός παγετός σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14/01) στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Οχυρό Νευροκοπίου με -10,7°C.

Μάλιστα, σε σταθμούς του δικτύου που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα που ακολουθεί, καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία των σταθμών του δικτύου να καταγράφεται στο Σέσι Παρνασσού με -12,9°C.

Ως εκ τούτου, πέρα από το Οχυρό Νευροκοπίου, -10,5°C καταγράφηκαν στη Βλάστη Κοζάνης, -10,3°C στο Νευροκόπι, -9,6°C στο Περιθώρι Νευροκοπίου, -9,5°C στην Κοιλάδα Κοζάνης, -9,2°C στον Νέο Καύκασο, -8,9°C στην Ξηρολίμνη Κοζάνης και στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης.

Πότε αλλάζει ο καιρός – Από το κρύο στα 20άρια

Εντελώς διαφορετικό σκηνικό του καιρού θα δούμε από τις αρχές της εβδομάδας καθώς την Παρασκευή (19/01), ο υδράργυρος θα κινηθεί πέριξ των 20 βαθμών Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Ως εκ τούτου, το Σάββατο (13/01), ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, έκανε λόγια για ένα «καιρικό καρδιογράφημα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA που προβλήθηκε το Σάββατο (13/01), τα χιόνια, μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τελειώνουν. Οι άνεμοι, τη Δευτέρα (15/01), θα γυρίσουν σε νοτιάδες και σταδιακά μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας, φτάνοντας στα τέλη της εβδομάδας ακόμα και στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, κατά τον Γιάννη Καλλιάνο, τη Δευτέρα (15/01) και την Τρίτη (16/01) δεν θα λείψουν ακόμα και οι βροχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα