Έρχονται χιόνια στην Αττική: Τι λένε Αρνιακός και Μαρουσάκης

Έρχονται χιόνια στην Αττική: Τι λένε Αρνιακός και Μαρουσάκης

Ήδη από σήμερα Παρασκευή 12/1 η θερμοκρασία έχει πέσει ραγδαία ενώ τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα έχουν... «πέσει».

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν πέσει ήδη, ενώ στην Βόρεια Αττική το Σάββατο το βράδυ θα χιονίσει παραπάνω.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας ενώ ηλιοφάνεια αναμένεται την Κυριακή, και «ανοιξιάτικος» καιρός από Δευτέρα.

Στην Αττική θα χιονίσει από σήμερα το βράδυ και οι περιοχές που επηρεαστούν είναι η Πάρνηθα, η Πεντέλη ,ο Κιθαιρώνας και ο Υμηττός, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο χιόνι θα ρίχνει μέχρι και το βράδυ Σάββατου.

Επίσης και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις θα κυλήσει η αυριανή μέρα (το Σάββατο) στη χώρα μας.

Μάλιστα ο ίδιος δεν μίλησε αναλυτικά για τις περιοχές της Βόρειας Αττικής που επηρεαστούν από το χιόνι, αλλά τόνισε ότι η θερμοκρασία θα πέσει ραγδαία και πως ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας θα ρίξει χιονόνερο με τo θερμόμετρο να δείχνει από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Τι λέει το ΜΕΤΕΟ για την Αττική

Το ΜΕΤΕΟ αναφέρει πώς: «Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια, χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σε περιοχές των βορείων τμημάτων με χαμηλότερο υψόμετρο περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.»

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ αναφέρει επίσης ότι: «Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.»

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα