Τελικά θα χιονίσει ή όχι στο κέντρο της Αθήνας; Νέα κακοκαιρία από αύριο Παρασκευή

Τελικά θα χιονίσει ή όχι στο κέντρο της Αθήνας; Νέα κακοκαιρία από αύριο Παρασκευή

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία καταφθάνει στη χώρα μας και φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια. Σήμερα, η κακοκαιρία κάνει ένα «διάλειμμα» και από αύριο τα πράγματα δυσκολεύουν ξανά με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό το κύμα θα δώσει χιόνια και στην Αττική. Ωστόσο, παρότι αρχικά οι μετεωρολόγοι μίλησαν για χιόνι ακόμα και στο κέντρο, στη συνέχεια διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να έχουμε χιονόστρωση αλλά πιθανότητα για νιφάδες. Στα βόρεια του λεκανοπεδίου όμως θα χιονίσει περισσότερο.Αναλυτικά:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψυχρή εισβολή θα έρθει από την Ιταλία και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει, σταδιακά, από τα δυτικά την Παρασκευή και θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις να αναμένονται στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Μάλιστα, όσοι αναμένεται να κινηθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι θα πέσει και στα βόρεια προάστια, ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ του Σαββάτου «να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς βέβαια να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση».

Πάντως, ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι θα κάνει πολύ κρύο, και απέδωσε τα φαινόμενα στην επίδραση του Aegean Lake Effect. Όπως εξήγησε:

«Λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνάει η ψυχρή μάζα πάνω από το Αιγαίο, παίρνει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα. Για αυτό και οι χιονοπτώσεις θα είναι μόνο στις περιοχές που "βλέπουν" προς το Αιγαίο».
Επίσης, χιονόνερο ή χιόνι αναμένενται σε ανατολική και νότια Θεσσαλία, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησο , Κυκλάδες και Κρήτη.

Τέλος, από Δευτέρα πάμε σε πιο ήπιες καιρικές συνθήκες με άνοδο της θερμοκρασίας.

Κολυδάς για χιόνια στην Αττική: Η Πάρνηθα θα ασπρίσει πάλι
Για το αν θα δούμε περισσότερο χιόνι στα βόρεια της Αττικής απ’ όσο είδαμε χθες και σήμερα, ο μετεωρολόγος του Star απάντησε:

«Όπως βλέπουμε και στον χάρτη τα χιόνια στην Αττική θα εκδηλωθούν στα Βόρεια του νομού. Η Πάρνηθα θα ασπρίσει πάλι. Αυτή τη φορά όμως θα έχουμε χιόνια και στα υπερβόρεια προάστια, όπως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Χιόνια θα δεχτούν και τα ορεινά της Κρήτη, όπου θα σημειωθούν βροχές τα πεδινά, αλλά από τη Δευτέρα ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά». 

 

Τάσος Αρνιακός: Θα πέσουν νιφάδες χιονιού
Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα δώσει χιόνι στα βόρεια προάστια, με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 ωστόσο να υπογραμμίζει ότι «άλλο η χιονόπτωση και άλλο η χιονόστρωση».

«Θα πέσουν νιφάδες χιονιού» ανέφερε μεταξύ άλλων, και προειδοποίησε ότι «την Κυριακή θα έχει λιακάδα αλλά ήλιο με δόντια».

Σε ερώτηση για μια μακροπρόθεσμη πρόγνωση, ο Τάσος Αρνιακός επισήμανε ότι «είναι νωρίς ακόμα να ξέρουμε τι θα έρθει τον Γενάρη», σημείωσε όμως ότι «στις 24-25 Ιανουαρίου θα έχουμε μια ακόμα ψυχρή κατεβασιά, αλλά θα το δούμε ακόμα».

 
Ο καιρός σήμερα Πέμπτη
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, για σήμερα στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιές και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ίδιο καιρικό μοτιβο με εναλλαγή ηλιοφάνειας και συννεφιάς αλλά χαμηλές θερμοκρασίες και τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα