Συννεφιασμένη η παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πού έρχεται βροχή - Με τι καιρό μπαίνει το 2024

Συννεφιασμένη η παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πού έρχεται βροχή - Με τι καιρό μπαίνει το 2024

Με τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο αναμένεται να κυλήσει ο καιρός σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς (31/12). Παρότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Επίσης, η υγρασία είναι αυξημένη και η ορατότητα – κυρίως νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες – περιορισμένη εξαιτίας της κατά τόπους ομίχλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από την ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από αργά το βράδυ στα δυτικά. Η ορατότητα, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Ακόμα, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 20.

Ο καιρός σήμερα (31/12) ανά περιοχή από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 
  
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, από τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη. 
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. 
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Την Κυριακή (31/12) σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και δευτερευόντως σε τμήματα των Κυκλάδων και της δυτικής Ελλάδας. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί τη νύχτα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 16-18.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 3-5 μποφόρ, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις ενώ, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις ενώ, τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου. 
Κολυδάς: Αλλαγή χρονιάς με υψηλές θερμοκρασίες
Σε αρκετά υψηλότερες σε σχέση με την εποχή μέσες θερμοκρασίες με τις οποίες θα γίνει η αλλαγή του έτους αναφέρθηκε ο διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς. Όπως σημειώνει, οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα και κατά 4 με 8 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες, κάτι που θα ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα, «αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος Ευρώπης».

Θερμοκρασίες κατά 10 με 14°C από τις κανονικές θα σημειωθούν στη Φινλανδία και τη Νορβηγία. «Τα φαινόμενα θα επηρεάζουν κυρίως τη βορειοδυτική Ευρώπη», όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

 

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Την τελευταία Κυριακή του 2023 ο καιρός θα είναι αρκετά μαλακός, αλλά με περισσότερη συννεφιά. Όσο για τις θερμοκρασίες, αυτές θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.Στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Με τι καιρό μπαίνει το 2024 - Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-1-2024

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά λίγες νεφώσεις που στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα αυξηθούν και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-1-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και αναμένεται να σημειωθουν τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα