Καιρός: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Καιρός: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

Σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζεται η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες. Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται ήδη και επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν έως νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (6.12.2023) όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

 Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως τις πρωινές ώρες.

 β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία) έως το νωρίς απόγευμα.

γ) Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως νωρίς το βράδυ.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

 

Βροχές και την Πέμπτη (7.12.2023) με πτώση θερμοκρασίας
Σε όλη τη χώρα την Πέμπτη (7.12.2023) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα ανατολικά τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί, στα βόρεια από 0 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 07 έως 16 με 18 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νέα υποχώρηση της θερμοκρασίας την Παρασκευή 
Στην ανατολική χώρα προβλέπονται την Παρασκευή (8.12.2023) αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα