Κακοκαιρία - εξπρές το επόμενο διήμερο και μετά θερμή εισβολή: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Κακοκαιρία - εξπρές το επόμενο διήμερο και μετά θερμή εισβολή: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Νέο κύμα κακοκαιρίας-εξπρές θα επηρεάσει περιοχές της χώρας το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Open, ενημέρωσε πως την Τρίτη (28/11) και την Τετάρτη (29/11), θα υπάρξει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά. 

Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι βροχές, ειδικά στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, θα επιστρέψουν οι νοτιάδες με αποτέλεσμα να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα θα ανέβουν πάλι στους 18 με 20 βαθμούς, αλλά νωρίς το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει κρύο.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία-εξπρές

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για «δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες» τις ίδιες μέρες. 

«Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας» έγραψε, ειδικότερα.

Η νέα κακοκαιρία θα ξεκινήσει την πορεία της από τα δυτικά της χώρας από σήμερα το βράδυ, αλλά αυτή τη φορά δεν θα πέσουν χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και δεν θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, αλλά θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι εξής:

  • Δυτική Ελλάδα
  • Δυτική Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Ανατολική νησιωτική χώρα

«Επίσης, θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων» συμπλήρωσε. 

Τέλος, όπως επεσήμανε, από την Πέμπτη θα υπάρξει θερμή εισβολή, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα