Χιόνια και μέσα σε πόλεις το Σάββατο - Πού θα το στρώσει

Χιόνια και μέσα σε πόλεις το Σάββατο - Πού θα το στρώσει

Ο πρώτος σοβαρός χιονιάς του Φθινοπώρου είναι προ των πυλών, με την αλλαγή του καιρού να αρχίζει από το βράδυ της Παρασκευής και συγκεκριμένα από τα δυτικά. Ο «Alexis», όπως ονόμασαν την κακοκαιρία οι Ιταλοί, θα φέρει φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα και θα ρίξει τη θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Η ημέρα του χιονιά θα είναι το Σάββατο, όπου θα δούμε τα ορεινά της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδα να ασπρίζουν.

Όπως τόνισε χθες ο Σάκης Αρναούτογλου, από το βράδυ του Σαββάτου θα έχουμε ταχύτατη αλλαγή του καιρού με σφοδρούς ανέμους και καταιγίδες. Στα βόρεια θα εισέλθει παγερός βοριάς και θα μετατρέψει τις βροχές σε χιόνια ακόμη και σε υψόμετρα 500 μέτρων. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στην ορεινή και ημιορεινή Ηπειρο, στα ορεινά στη Δυτική Μακεδονία, στη Κεντρική Μακεδονία, αλλά και σε Κιλκίς, Δράμα, Ξάνθη και Ροδόπη.  

Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωναα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά και πιθανότατα να το στρώσει. Όσοι κινείστε στις περιοχές καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως το Σάββατο θα δούμε χιόνια ακόμα και μέσα σε πόλεις.

«Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).», έγραψε
Αναφορικά με του καιρού τα... γυρίσματα από τη Δευτέρα έρχεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας από Τρίτη και Τετάρτη θα υπάρξει νέα επιδείνωση.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο
Το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα, από τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Θράκης και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.

 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 23 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως και 24 βαθμούς Κελσίου .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα