Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή είχαμε -5 βαθμούς Κελσίου

Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή είχαμε -5 βαθμούς Κελσίου

Ελάχιστες θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε χειμώνα σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί της Κυριακής (19/11), με τον υδράργυρο σε πολλά ορεινά και ημιορεινά τμήματα να πέφτει κάτω από το μηδέν.

Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρου του Καϊμάκτσαλαν όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -9,6 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτικά, η χαμηλότερη θερμοκρασία (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) σημειώθηκε στο Σέλι και ήταν -5,4 βαθμοί Κελσίου. Έπειτα, ακολούθησαν η Βλάστη Κοζάνης με -4,2 βαθμούς Κελσίου, το Μέτσοβο με -4,1 βαθμούς Κελσίου και το Οχυρό Νευροκοπίου με -3,5 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Για την Κυριακή (19/11) προβλέπονται βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, φαινόμενα που τις μεσημεριανές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη. Τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλωθούν στη Θράκη μέχρι το ξημέρωμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15-16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14 και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 15-16.

Ακόμα, βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο, επίσης, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση.

Στην Αττική, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις που προοδευτικά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά σταδιακή θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Πάντως, στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες περιφερειακά της πόλης να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα