Καιρός: Χιόνια, πτώσεις δέντρων, θυελλώδεις άνεμοι – Τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία

Καιρός: Χιόνια, πτώσεις δέντρων, θυελλώδεις άνεμοι – Τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία

Χιόνια στα ορεινά, ξεριζωμένα δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους και μικροπροβλήματα αφήνει πίσω η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα.
Θεσσαλονίκη
Θρίλερ με το θρυλικό «Βέλος» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς από τη δύναμη των κυμάτων προσέκρουσε στον προβλήτα και δημιουργήθηκε ρήγμα στην πρύμνη.

Με προστατευτικά μπαλόνια και σφίξιμο των κάβων έγινε προσπάθεια να σταθεροποιηθεί το πλοίο – σύμβολο κατά της δικτατορίας, που λειτουργεί ως μουσείο και το οποίο είχε υποστεί ζημιές από κακοκαιρία και τον περασμένο Μάρτιο.

Από τους λυσσασμένους ανέμους, που άγγιζαν κατά τόπους τα 10 μποφόρ, δεν γλίτωσαν ούτε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στη Νέα Παραλία.

Δένδρα ξεριζώθηκαν και μέσα στην πόλη, προκαλώντας καταστροφές σε αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 150 κλήσεις για την απομάκρυνση κορμών και κλαδιών από τους δρόμους.

Αίγινα
Το πλοίο «Αχαιός» παλεύει εν μέσω ανεμοθύελλας να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας. Θάλασσα και στεριά έχουν γίνει ένα. Το μόνο που ξεχωρίζει είναι τα διαχωριστικά κάγκελα στο λιμάνι.

Η μανία των κυμάτων ήταν τέτοια, που στο σαλόνι του πλοίου έσπασαν τζάμια, προκαλώντας τρόμο σε κάποιους από τους 330 επιβάτες.

Για πάνω από μια ώρα, ο καπετάνιος προσπαθούσε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι ου νησιού. Τελικά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στον Πειραιά.

Απαγόρευση απόπλου
Δεμένα παραμένουν από το πρωί του Σαββάτου τα πλοία από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ απαγόρευση απόπλου είναι σε ισχύ από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού με τα δελφίνια Τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

 
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια
Παράλληλα, έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Στα λευκά ντύθηκαν ο Κίσσαβος, το Νυμφαίο και το Πισοδέρι της Φλώρινας.

Και στο Βελούχι Ευρυτανίας οι κάτοικοι αντίκρυσαν ένα ολόλευκο τοπίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα