Σπάνιος κεραυνός με διπλό red sprite στο Αιγαίο - Συγκλονιστική φωτογραφία

Σπάνιος κεραυνός με διπλό red sprite στο Αιγαίο - Συγκλονιστική φωτογραφία

 
 

Σπάνιος κεραυνός με διπλό red sprite στο Αιγαίο - Συγκλονιστική φωτογραφία
Απίστευτη εικόνα με κεραυνούς απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός στο Αιγαίο.
 
Ένα σπάνιο φαινόμενο με κεραυνούς καταγράφηκε εν μέσω κακοκαιρίας με καταιγίδα στο Αιγαίο. Εντοπίστηκε στην Ικαρία και πρόκειται για ένα διπλό red sprite.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση του meteo, είχε ένταση 76kA.

Δείτε την εικόνα που συγκλονίζει με τους κεραυνούς εν μέσω της καταιγίδας στο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής (10/11):  

Πώς κινείται η κακοκαιρία
Το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής 10/11 ισχυρές καταιγίδες πλήττουν σημεία της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στον Ελλαδικό χώρο με τα έντονα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ώρες, σήμερα Παρασκευή 10/11 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα.

 
Τα έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με το Meteo, τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Με βάση την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.  

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
Σήμερα, Παρασκευή 10/11 θα βρέξει:

Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς - Ζακύνθου - Ιθάκης - Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα - Ηλεία).
Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).
Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και την Ήπειρο.
Αύριο Σάββατο 11/11 θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες:

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο - Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών - Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.
Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από αύριο το πρωί (11/11) μέχρι αργά το απόγευμα.

Την Κυριακή 12/11, από το απόγευμα, και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13/11) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα