Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες στη μισή Ελλάδα σήμερα - Πότε έρχεται Αθήνα η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες στη μισή Ελλάδα σήμερα - Πότε έρχεται Αθήνα η κακοκαιρία

Την κακοκαιρία την οποία προανήγγειλαν εδώ και κάποιες ημέρες οι μετεωρολόγοι, επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΕΜΥ κ. Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο X. Συγκεκριμένα ανέφερε πως αναμένεται σε λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Όπως αναφέρει μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στη χώρα μας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα απο το μεσημέρι και μετά.

 

Καταιγίδες και μπόρες θα χτυπήσουν σήμερα, Τρίτη, στην πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας, κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα. Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα έχει σύντομη διάρκεια, δεν είναι ικανή να προκαλέσει τόσο σοβαρά προβλήματα όσο οι κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου, και θα επηρεάσει και την Αττική προς το βράδυ. Παράλληλα, αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Οι βροχές, σύμφωνα με το meteo και τη σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ, θα είναι πιο δυνατές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριο.   

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 25 με 26 και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει πως σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Εύβοιας.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά της τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και αργότερα στη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Πότε θα έρθει στην Αττική η κακοκαιρία
Η Αθήνα και γενικότερα η Αττική δεν αναμένουν πολύ ισχυρά φαινόμενα σήμερα, παρά μόνο το βράδυ, που ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές.

Live η πορεία της κακοκαιρίας από το windy:


Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα έχει τοπικές καταιγίδες

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Τρίτης (17/10) θα έχουμε ηλιοφάνεια στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο θα έχουμε ήλιο και συννεφιά.

Ωστόσο, από τα ΒΔ, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο μέχρι και την Κεντρική Μακεδονία θα έχουμε βροχές και μπόρες. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στα δυτικά και ΒΔ ακόμη και με καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βροχές θα έχουμε επίσης στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία έως και τη Βοιωτία και τις Σποράδες.

Το βράδυ οι βροχές από τα ΒΔ θα κινηθούν ανατολικά και ΝΑ και θα έχουμε έντονα τοπικά φαινόμενα στα νότια του Ιουνίου, στην Πελοπόννησο στην Στερεά και στην Αττική. Βροχές θα έχουμε και στις Σποράδες και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και οριακά στις βόρειες Κυκλάδες.

 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 στα κεντρικά, στους 14 με 16 στα βόρεια και στους 25 στα νότια.

Στην Αττική, από το πρωί θα έχουμε ήλιο με σύννεφα, αλλά το βράδυ θα έχουμε διάσπαρτες βροχές ή και μπόρες. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί θα έχουμε βροχές και θα δυναμώσουν μέσα στη μέσα. Η θερμοκρασία από 15 έως 17 βαθμούς.

Την Τετάρτη βροχές θα έχουμε στα νότια της Μακεδονίας και Θράκης, στο ΒΔ και νότιο Αιγαίο. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει και ο άστατος καιρός θα μεταφερθεί στα νότια.
Την Πέμπτη συννεφιές θα έχουμε το πρωί αλλά στη συνέχεια ο καιρός θ ανοίξει.
Την Παρασκευή λίγα σύννεφα το πρωί αλλά χωρίς βροχές και με έντονο νοτιά στο Ιόνιο.
Το Σάββατο νέα σύννεφα που θα φέρουν σκόνη στην χώρα. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στο Ιόνιο.
Πάντως, από το Σάββατο και την Κυριακή η χώρα θα χωριστεί στα δύο. Στη νότια Ελλάδα ο καιρός θα ζεστάνει και στα βόρεια θα έχουμε ψύχρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα