Καιρός: Κλείδωσε η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Κλείδωσε η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Υποχωρεί σιγά-σιγά η κακοκαιρία Elias που σφυροκόπησε ξανά τον Βόλο και την Εύβοια. Πλημμυρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος, αλλά και πολλά προβλήματα και μηνύματα από το 112, έφερε το νέο κύμα που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Η πρόγνωση έκανε λόγο αρχικά για τριήμερη κακοκαιρία, που θα υποχωρούσε σήμερα, Πέμπτη, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι τοποθετούν λίγο ακόμα παραπάνω την παραμονή της πάνω από τη χώρα μας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Τάσος Αρνιακός συμφωνούν ότι ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, υπάρχουν όμως δύο διαφορετικά προγνωστικά στοιχεία για το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, θα πάμε μέχρι την Κυριακή με την κακοκαιρία, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ANT1, η κακοκαιρία υποχωρεί και το Σαββατοκύριακο θα ανέβει η θερμοκρασία με 30άρια. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος της ΕΡΤ, ανέφερε ότι στα ορεινά θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο ο καιρός να είναι άστατος και να σημειώνονται κάποιες βροχές.

Σε κάθε περίπτωση, οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Αρνιακός μιλούν για τέλος της κακοκαιρίας Elias, με φυσιολογικό για την εποχή καιρό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πάμε μέχρι Κυριακή με καταιγίδες - «Χτυπάνε» σε άλλες περιοχές
Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, παρά την υποχώρηση των έντονων φαινομένων από το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως την Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν, με τη βελτίωση να έρχεται από την άλλη Δευτέρα.

Αναφορικά με όσα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias σε Θεσσαλία και Εύβοια, ανέφερε πως αυτή είχε μικρότερη διάρκεια από τον Daniel, αλλά μεγαλύτερη ένταση. Αν διαρκούσε περισσότερο, θα ήταν πιο ισχυρή από τον φονικό Daniel.

 
Μέχρι και αργά το μεσημέρι έως και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν σε Βόλο και Εύβοια, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Στην Αττική ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις βροχές να μετατοπίζονται ανατολικά και νότια, δηλαδή προς την ακτογραμμή της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ προς το απόγευμα θα βρέχει και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού από βορρά προς νότα.

 
Οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από Δευτέρα. 

Τάσος Αρνιακός: «Υπολείμματα» της κακοκαιρίας σε Κυκλάδες και Κρήτη
Υποχωρεί η κακοκαιρία Elias, σύμφωνα με τα όσα είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Τάσος Αρνιακός, υπογραμμίζοντας ότι «βρέχει στις Κυκλάδες και στα Χανιά της Κρήτης». Σύμφωνα με τον ίδιο, και το υπόλοιπο διήμερο τα υπολείμματα του Elias θα είναι προς τα νησιά του Αιγαίου, τόνισε όμως ότι «ησυχάζουμε από τα έντονα φαινόμενα αλλά η αστάθεια θα συνεχιστεί».

Τα δικά του στοιχεία δίνουν για τις επόμενες ημέρες βροχές στα ορεινά της χώρας, συνηθισμένα για την εποχή, ενώ ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στους 30 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Δεν περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε την Πέμπτη πως είναι και σήμερα μια μέρα δύσκολη μέχρι το μεσημέρι. «Δεν περιμένουμε κύμα κακοκαιρίας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, αλλά θα τελειώσει η κακοκαιρία Elias.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα