Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία. Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία. Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα στα βόρεια Επτάνησα, σε περιοχές της Μακεδονίας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης.

Στην Ήπειρο, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Στην Αττική αναμένονται μπόρες, βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ.

Πού θα ρίξει τον μεγαλύτερο όγκο νερού

Τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την κεντρική βορειοανατολική Στερεά και την κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία. Έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στη βόρεια Εύβοια.

Προσοχή και τις επόμενες ώρες και ημέρες
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία ξεκίνησε λίγο πιο νότια από την Αττική και ανέβηκε προς τα πάνω και χτυπά αυτές τις ώρες την περιοχή της Κεντρικής Στερεάς λίγο πιο νότια από την Λαμία, ενώ φτάνει μέχρι την περιοχή της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Εκεί έχει ρίξει μέχρι και 150 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Προβλήματα στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα η κακοκαιρία από χθες νωρίς το βράδυ άρχισε να δείχνει τις άγριες διαθέσεις της με καταρρακτώδεις βροχές και μπαράζ κεραυνών. Μάλιστα από κεραυνό εκδηλώθηκε φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι, που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις, λόγω της άμεσης παρέμβασης της πυροσβεστικής. 

Από τις μεγάλες ποσότητες νερού πλημμύρισε η παραλιακή οδός της Πάτρας, στο ύψος της ΔΕΥΑΠ και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για την διευκόλυνση των οδηγών, ενώ η Ακτή Δυμαίων πλημμύρισε και στο ύψος της Βέσο Μάρε. Στα ορεινά της Αχαΐας είχαμε κατολισθήσεις, καθώς κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί.

Στο δρόμο μπροστά από το Μέγα Σπήλαιο, αλλά και στην περιοχή Βαλίμη σημειώθηκαν προβλήματα.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα