Αστάθεια και οι μπόρες μέχρι την Παρασκευή. Ο καιρός του τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αστάθεια και οι μπόρες μέχρι την Παρασκευή. Ο καιρός του τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τη Δευτέρα θα επιμείνει η αστάθεια στα καιρικά φαινόμενα για τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.
Μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα Επτάνησα και σε περιοχές του Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί στους 27 – 28 στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 23 – 27 στα βόρεια, στους 27 – 28 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 24 – 26 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχής κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 16 – 28 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βοριάδες ως και 4 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί στους 16 – 25 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι νοτιάδες ως και 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες κατά βάση τις μεσημβρινές ώρες, φαινόμενα τα οποία θα κρατήσουν έως την Παρασκευή.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία του Αγίου Πνεύματος
Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όμως, έρχεται μια θερμή αέρια μάζα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει, φτάνοντας μάλιστα ο υδράργυρος ακόμα και τους 28 με 30 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30/5
Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα Δωδεκάνησα και κυρίως από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στα δυτικά αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/6
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/6
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματνές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα