Πού θα χτυπήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Πού θα χτυπήσει το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Την Δευτέρα θα συνεχίσει την επέλαση της η κακοκαιρία, επηρεάζοντας με χιόνια ένα τμήμα της χώρας, αλλά το κρύο θα είναι δριμύ.
Θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, πρόσκαιρα στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά και μόνο στην Κρήτη θα χιονίζει στα ημιορεινά από τα 500μ αλλά πυκνά.

Για ακόμα μια ημέρα το κομμάτι Εύβοια και ανατολική Στερεά θα δεχτεί έντονα φαινόμενα, αλλά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με εξάρσεις και υφέσεις. Στα νότια της χώρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά θα δημιουργηθεί ισχυρός παγετός και σε περιοχές στα βορειοδυτικά ο παγετός θα είναι ολικός, αφού το θερμόμετρο θα δείχνει αρνητικές τιμές όλη την ημέρα.

Αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες με τιμή ακόμα και -15C βαθμούς. Το κρύο θα είναι τσουχτερό και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 5-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά 11 στο νότιο Αιγαίο.

Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι μικρότερη, αφού θα πνέουν σφοδροί άνεμοι, βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο, 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά του νομού, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρξει μια ύφεση των φαινομένων και θα χιονίσει εκ νέου το βράδυ, ωστόσο περιμένουμε τη Δευτέρα εξασθενημένες χιονοπτώσεις, μικρότερης έντασης στο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2-5 βαθμούς , και θα φυσάει βορειοανατολικός άνεμος 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή νέφωση, που θα πυκνώσει το μεσημέρι. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται χιονοπτώσεις στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4-3 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ.

Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, και τις Σποράδες. Το πρωί θα είναι πυκνές, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Βροχές αναμένονται στα νότια της χώρας. Έντονο θα είναι το κρύο, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να μην ξεπερνάει τους 5-10 βαθμούς και μέχρι 11 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, ενώ θα δημιουργηθεί και ισχυρός παγετός. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι μέχρι 7, το πρωί στο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη, οδεύουμε σε τροχιά βελτίωσης, καθώς τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά όσον αφορά τις χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν κι άλλο. Ωστόσο περιμένουμε να δημιουργηθεί ισχυρός παγετός σε όλη τη χώρα, καθώς θα επικρατήσουν θερμοκρασίες που δε θα ξεπεράσουν τους 5-10 βαθμούς το μεσημέρι. Βοριάδες στα πελάγη 5-7 το πρωί και 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα