Σάκης Αρναούτογλου: Αλλαγή σούπερ express του καιρού την Παρασκευή

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλαγή σούπερ express του καιρού την Παρασκευή

Μια αλλαγή super express του καιρού αναμένεται για την Παρασκευή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου με πρόσκαιρες μπόρες βροχής και χιονιού. Η αλλαγή αυτή θα κρατήσει λίγο, ξεκινώντας νωρίς το πρωί από τη βόρεια Ελλάδα και γρήγορα θα κινηθεί νοτιότερα επηρεάζοντας όλη τη χώρα.
Οι εντάσεις των βοριάδων θα ανέβουν πάλι και η θερμοκρασία θα ξαναπέσει.

Από την Κυριακή ο καιρός θα χειμωνιάσει κι άλλο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ από την επόμενη βδομάδα θα κάνει παγωνιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Αττική το πρωί θα έχει κάποια λίγα σύννεφα ενώ μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι θα την επηρεάσει η συννεφιά που έρχεται από τη βόρεια Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει για λίγο τοπικά. Προς το απόγευμα ο καιρός θα ξανά-ανοίξει και το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.
Οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα φτάσουν στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία προς το ξημέρωμα και για πολύ λίγο τα σύννεφα θα πυκνώσουν αρκετά και δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικά χιονόνερο και κάποια ασθενή χιονόπτωση, κυρίως στο ορεινό-ημιορεινό κομμάτι. Γρήγορα όμως τα σύννεφα θα διαλυθούν και μέχρι το μεσημέρι θα βγάλει ήλιο, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά.
Ο άνεμος βαρδάρης στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ και η θερμοκρασία στους 5 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Από την Κυριακή και μέχρι τουλάχιστον τα μέσα προς τέλη της επόμενης βδομάδας αναμένεται παγωνιά σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα