Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο προς το τέλος της εβδομάδας

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο προς το τέλος της εβδομάδας

Ιδιαίτερα ψυχρή θα είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε, ιδιαίτερα προς το τέλος της, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, πολύ κρύες θα είναι οι ημέρες αυτή την εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει «βουτιά», από την Τετάρτη και έπειτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 Από την Παρασκευή αναμένεται και ένα κύμα κακοκαιρίας, που θα δώσει και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Μάλιστα, από τα βορεια-βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης έρχεται ένας πολικός αεροχείμμαρος, ένα πολικό «ποτάμι» καθώς πρόκειται για περιοχή όπου θα έχουμε πολύ μεγάλες ταχύτητες του ανέμου, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος. Αυτό το «ποτάμι» θα επηρεάσει όλη τη χώρα, καθώς θα κάνει πολύ κρύο και στη Βόρεια Ελλάδα θα κυριαρχήσουν συνθήκες παγετού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χιονίσει ακόμα και χαμηλά και πιθανώς και στα νησιά του Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρα προγνωστικά στοιχεία.

 Καλλιάνος: Στα λευκά η Αττική τις επόμενες μέρες - Θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες... της Πεντέλης
Βροχές αναμένονται στα νότια κυρίως και χιόνια προς τα πιο κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με το windy.com, ψυχρή εισβολή αναμένεται να φτάσει στην πόρτα της Αττικής στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και την Παρασκευή, και φαίνεται πως θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα τριήμερο, με κορύφωση την Κυριακή (5/2) και τη Δευτέρα (6/2), οπότε και θα καταγραφούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

 EMY: Ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Η  πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ αναφέρει για τον καιρό της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ότι προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αναμένονται στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια από τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν, τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Κολυδάς: Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ξεκάθαρη άποψη
Τα… πράγματα στη θέση τους σχετικά με το πότε αναμένονται τα πρώτα χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές , αλλά για το αν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μετεωρολόγων, έβαλε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ξανά ότι ακριβή πρόβλεψη για τα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες αναμένεται από σήμερα, όταν και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον καιρό, πράγμα στο οποίο, όπως λέει και ο ίδιος ο κ. Κολυδάς, συμφώνησε μαζί του, και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ παρέπεμψε ξανά στις αναρτήσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες, τονίζοντας ότι όταν προέτρεψε το κοινό να μην ακούει κανέναν για τα χιόνια, συμπεριέλαβε μέσα σε αυτό και τον εαυτό του, μέχρι να έχουν σαφείς ενδείξεις για την πρόγνωση των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα