Τελικά πότε θα χιονίσει; Νέα κόντρα μετεωρολόγων

Τελικά πότε θα χιονίσει; Νέα κόντρα μετεωρολόγων

Νέα κόντρα μετεωρολόγων πυροδοτεί ο καιρός του Φεβρουαρίου, πριν καλά καλά τελειώσει ο Ιανουάριος.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται τσουχτερό κρύο στις αρχές Φλεβάρη που ίσως φέρει χιόνια στα πεδινά.

Για χιόνια είναι νωρίς, τονίζει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς, αναφερόμενος στον καιρό των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε πως το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας, αφήνοντας αιχμές για τις προβλέψεις των υπολοίπων αναφέροντας «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

«”Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….” Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Η πρόγνωση Αρναούτογλου
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόγνωση καιρού που παρουσιάζει στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για νέα ψυχρή εισβολή έρχεται στη χώρα μας από τα βόρεια που φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα υπάρχει κρύο με τον καιρό να κάνει ένα διάλειμμα Τετάρτη (1/2) και Πέμπτη (2/2) με ήπιες θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι από την Παρασκευή (3/2) έρχεται μια νέα και έντονη ψυχρή εισβολή πιο κρύου αέρα η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

 
Όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά στον καιρό.

Άντε να βγάλεις συμπέρασμα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα