Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Προβλήματα και καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε χθες Πέμπτη ολόκληρη τη χώρα.

Αιτωλοακαρνανία

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, μικροί μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια αιωρούμενη, συρμάτινη γέφυρα, σε απόσταση αναπνοής από τα ορμητικά νερά του φουσκωμένου ποταμού Εύηνου στην Αιτωλοακαρνανία.

Το σχολείο τους είναι στον Θέρμο. Ωστόσο η κατολίσθηση που έγινε στον δρόμο της επιστροφής, ανάγκασε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά να οδηγήσει τους μαθητές στον Εύηνο.

Το αποτέλεσμα ήταν να διασχίσουν 70 μέτρα της αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού, ενώ κάποια άλλα να περάσουν με αυτό το  κουβούκλιο με κίνδυνο της ζωής τους.

«Ένα γεγονός απαράδεκτο, οκτώ μαθητές προσπαθούσαν να περάσουν από τη μία άκρη του ποταμού στην άλλη, ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσουν ένα πιο μακρινό δρομολόγιο εφόσον επήλθε η κατολίσθηση», ανέφερε ο Σπύρος Κωνσταντάρας, δήμαρχος Θέρμου.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Εικόνες καταστροφής στη Ζάκυνθο

Πλημμύρες και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Ζάκυνθο.

Εικόνες από drone καταγράφουν την έκταση των καταστροφών στο νησί. Πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε λίμνες, καλλιέργειες πνίγηκαν στα λασπόνερα.

Ο Παναγιώτης Θεοδόσης, κάτοικος Ζακύνθου, είδε το βουνό να μπαίνει κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι του λόγω κατολίσθησης.

«Εξαφανίστηκε» δρόμος στη Ρόδο

Άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ σαρώνουν από χθες τη Ρόδο. Το νησί είναι αποκομμένο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Τα κύματα «κατάπιαν» παραλιακό δρόμο στην  περιοχή Αφάντου καθώς η έντασή τους κατάφερε να σαρώσει μεγάλο τμήμα του.

Πλημμύρισαν καλλιέργειες στη Λακωνία

Εικόνα καταστροφής άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία στην Σκάλα Λακωνίας και στις Κροκεές του δήμου Ευρώτα.

Πορτοκαλεώνες και ελαιώνες βουτηγμένοι στη λάσπη. Ο δήμος ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Έφτασε μέχρι τη μέση του δέντρου, άρα τα πορτοκαλιά αυτά έχουν καταστραφεί. Καταστροφές και σε ελαιώνες, η συγκομιδή ελιών δεν έχει γίνει ακόμη, καταστροφές στο 85% στο οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Δήμος Βέργκος, δήμαρχος της περιοχής.

Ίδια εικόνα και στην Πέλλα. Χιλιάδες στρέμματα με δενδροκαλλιέργειες, οπωρολαχανικά και κηπευτικά, βουλιάξαν στα λασπόνερα.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Πύργο

Σε λευκό τοπίο από σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι στον Πύργο.

Από χθες τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κυρίως σε ανατολικά και νότια τμήματα του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Από το βράδυ της Τετάρτης έως σήμερα το πρωί, η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 420 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων από πολλά σημεία της χώρας.

Πηγή: Megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα