Αυξημένη συννεφιά σήμερα και τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά

Αυξημένη συννεφιά σήμερα και τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά

Το Σάββατο προβλέπεται αυξημένη συννεφιά στα ηπειρωτικά, ενώ στο Ιόνιο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, συγκεκριμένα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, μικρής όμως έκτασης και έντασης. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια μια διαταραχή στα δυτικά θα προκαλέσει μέτριας έντασης βροχές, ίσως και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς το μεσημέρι. Θα παραμείνουν οι μέγιστες τιμές σε παρόμοια επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Στους 18 στα δυτικά, 15 – 17 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 18 – 20 βαθμούς η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 – 6, το βράδυ θα ενισχυθούν στα ανοιχτά στα 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φυσάει βόρειος άνεμος, με ένταση 3 – 5, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει παροδικά αυξημένη συννεφιά, με μικρά διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 17 βαθμούς, και θα πνέει ήπιος βόρειος άνεμος 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές. Μέχρι και το μεσημέρι, θα βρέχει κατά διαστήματα και στα δυτικά του νομού και σε περιοχές της Πιερίας και της Ημαθίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 13 βαθμούς, με ανατολικό νοτιοανατολικό άνεμο στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα