Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση από Πέμπτη – Ποιες περιοχές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση από Πέμπτη – Ποιες περιοχές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες

Έντονη μεταβολή με σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης (13/10) με  βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Το κύμα κακοκαιρίας που θα γίνει έντονο από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, επηρεάζοντας μεγάλο μέρος της θαλάσσιας και ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη η μεταβολή του καιρού θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές – καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμα και κρύο.

Πώς και ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Προς το βράδυ της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.

Μέσα στη νύχτα προς την Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το σύνολο της δυτικής χώρας, αλλά και τμήματα του κεντρικού ηπειρωτικού κορμού.

Προς το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η βελτίωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά που θα αφορά τη δυτική και κεντρική χώρα.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας θα αφορά τα ανατολικά και νότια με έναν καιρό βορείου ρεύματος στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο (που σημαίνει ψυχρός καιρός με κατά τόπους βροχές μέτριας έντασης αλλά και πολύ ισχυρό – θυελλώδη βοριά), ενώ προς Κρήτη και Δωδεκάνησα αναμένονται πιο ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Την Κυριακή ο καιρός θα έχει πλέον βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές για να μας μείνουν οι δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά με τάση όμως σταδιακής υποχώρησης και καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα – βράδυ, ενώ η ψύχρα θα είναι αρκετά έντονη προς τα ανατολικά όπου θα επιδρά και ο βοριάς.

Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα
Λόγω της έντονης κακοκαιρίας θα υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας ιδιαίτερα σε περιοχές που βλέπουν σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις.

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι ιδιαίτερα στην εποχή που βρισκόμαστε όπου τα προγνωστικά στοιχεία παρουσιάζουν έντονη αστάθεια μιας και πηγαίνουμε από το θερμό σταδιακά στο πιο ψυχρό και αυτό “αναστατώνει” τα δεδομένα των μετεωρολογικών μοντέλων», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.