Τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα με βοριάδες 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο

Τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα με βοριάδες 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός, αλλά τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενούς ως και μέτριας έντασης στις περισσότερες περιοχές.
Αναμένονται βροχές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, σε όλη τη δυτική Ελλάδα, σε όλη την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην Κρήτη και στις νότιες Κυκλάδες, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρα καταιγίδες.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά περιμένουμε νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές, και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει στη Μακεδονία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει στη βόρεια Ελλάδα τους 22 – 24 βαθμούς και 25 – 27 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 μέχρι 26, τοπικά στη Ρόδο και 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις και γενικά σε ήπιες εντάσεις. Στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 – 5, τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 27 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3 – 4, στα ανατολικά μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με αυξημένη συννεφιά μέσα στη μέρα. Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα αρχίσει να διαλύεται. Η θερμοκρασία από 15 – 21 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς, με ένταση 2 – 3 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα