Τι καιρό θα κάνει τον 15αύγουστο – Η πρώτη πρόγνωση

Τι καιρό θα κάνει τον 15αύγουστο – Η πρώτη πρόγνωση

Οι πρώτες προγνώσεις για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι γεγονός.

Όπως φαίνεται, και τον Αύγουστο θα γλιτώσουμε τον καύσωνα, αφού τα μελτέμια κάνουν τη… δουλειά τους και κρατούν δροσερή τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Alpha, κ. Γιώργου Τσατραφύλλια ο καιρός θα είναι καλός για τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα να διατηρούνται μέχρι και το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος ανέφερε πως τα μέχρι και της Παναγίας οι θερμοκρασίες στην Αττική θα κυμαίνονται το ανώτερο γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου. 
Χθες, ο προγνώστης καιρού κ. Σάκης Αρναούτογλου έκανε μία πρόγνωση σχετικά με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Σύμφωνα την πρόγνωση του κ. Αρναούτογλου η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν από τον 15Αύγουστο.

Ωστόσο, αρκετά έντονη δείχνει να γίνεται η αστάθεια σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας τα μεσημέρια και απογεύματα, μετά τις 7-8 Αυγούστου.

 
Οι θερμοκρασίες αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου, Κρήτη υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.