Ποιες περιοχές θα σαρώσουν μπόρες τις επόμενες μέρες

Ποιες περιοχές θα σαρώσουν μπόρες τις επόμενες μέρες

Με αρκετή ζέστη ξεκινάει η εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αλλά μία νέα διαταραχή είναι προ των πυλών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση, η Δευτέρα ξεκινά με πολλή ζέστη και ηλιοφάνεια στο σύνολο της επικράτειας, παρ΄όλα αυτά προς το απόγευμα θα αρχίσει να αναπτύσσεται θερμική αστάθεια, κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια διαμερίσματα, με μπόρες να αναπτύσσονται προς τα βόρεια.Ωστόσο, όσο προχωράμε προς το βράδυ υποχωρεί και η αστάθεια.

Οι αέρηδες δεν θα μας προβληματίσουν σήμερα, με εξαίρεση το ανατολικό και βορειανατολικό Αιγαίο, όπου θα επικρατούν άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ.

Ως προς τη θερμοκρασία, αυτή σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ξεκινά με ηλιοφάνεια, ωστόσο προς το απόγευμα μπορεί να δούμε μπόρες, κυρίως προς τα ορεινά των βορείων του νομού.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκινά με καλό καιρό, ωστόσο προς το απόγευμα μπορεί να προκληθούν μπόρες. Η θερμοκρασία έως τους 32 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Μπόρες τις επόμενες ημέρες
Και η Τρίτη, αλλά και οι επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από θερμική αστάθεια προς μεσημέρι και απόγευμα, θα αναπτύσσονται μπόρες κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και σε ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 37 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και στα ανατολικά με 30 και 34. Οι βοριάδες θα επιμείνουν.