Συνεχίζεται η ζέστη με 42άρια σήμερα. Από αύριο Πέμπτη η πρώτη ανάσα δροσιάς

Συνεχίζεται η ζέστη με 42άρια σήμερα. Από αύριο Πέμπτη η πρώτη ανάσα δροσιάς

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός, αφού διανύουμε την τρίτη μέρα του μίνι καύσωνα. Το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, από το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, μέχρι και τα νησιά του Αιγαίου. Το μεσημέρι όμως φαίνεται κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, αφήνοντας την δυτική Ελλάδα με καθαρό ουρανό.
Έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές περιοχές από την Μακεδονία, και νοτιότερα, μέχρι και τα ορεινά στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, περιμένουμε να βρέξει λίγο. Ίσως στα βόρεια να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες. Δε θα είναι φαινόμενα με σημαντική διάρκεια, ούτε και γενικευμένα, γρήγορα θα σταματήσουν, οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα περάσουμε σε μια αίθρια νύχτα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, υψηλές τιμές θα δούμε κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, 37-40 βαθμούς στα βόρεια, 38-40 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 41 τοπικά σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και 42 βαθμούς Κελσίου στο Θεσσαλικό κάμπο. Παρατηρείτε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι γενικευμένες , για αυτό το λόγο η ζέστη δεν είναι αισθητή παντού το ίδιο. Πιο δροσερά θα παραμείνουν τα νησιά μας, με τις μέγιστες τιμές στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο στα βόρεια σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, βορειοδυτικοί στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μέχρι 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, και πιθανόν να βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδική συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά προς το μεσημέρι και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 Κελσίου, με ήπιους μεταβλητούς ανέμους στον Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Αύριο, την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές σε ορεινές περιοχές στη Θεσσαλία, πιθανόν στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, όπως σε περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας. Πιθανόν στα πιο νότια ορεινά να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με 36-37 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και 34-35 στα νησιωτικά τμήματα, ενώ οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη, ενισχυμένοι στα νοτιοανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.

Σήμερα, αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε: Ρόδο, Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία, Λασίθι, Ηράκλειο, Νότιο και βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα