Mini καύσωνας μέχρι την Τετάρτη. Ζέστη και άπνοια στην Εύβοια

Oι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν και σήμερα, και στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν με βροχές ορισμένες περιοχές της χώρας. Όπως για παράδειγμα ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και των βορειότερων τμημάτων της Θεσσαλίας.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και έτσι η ζέστη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν αργά το μεσημέρι τους 38-40 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 40-42 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στη Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Πελοπόννησο. Σε περιοχές δηλαδή, που σε συνθήκες καύσωνα παρατηρούνται συνήθως οι υψηλότερες τιμές. Και στο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τους 34-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Σε παρόμοιες εντάσεις και στο βόρειο Αιγαίο και όσο κινούμαστε νοτιότερα, το βόρειο ρεύμα θα ενισχύεται 4-6 και στα ανατολικά και νότια 7, με ριπές στα νότια της Κρήτης μέχρι 8 μποφόρ.

Στην Εύβοια επικρατούν συνθήκες άπνοιας σήμερα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων στην περιοχή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με ήλιο και αραιή συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Σαρωνικό, βόρειοι στον Ευβοϊκό 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα βροχής στα ορεινά της Χαλκιδικής το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο νοτιοανατολικό άνεμο στον Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Αύριο Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα υψηλών θερμοκρασιών αυτού του θερμού κύματος. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει στα βόρεια τους 39 βαθμούς, 40 στα δυτικά, 40-42 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και οι μέγιστες στο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου. Τοπική συννεφιά θα πρέπει να περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα, με λίγες βροχές στα ορεινά των συγκεκριμένων περιοχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, βοριάδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι για σήμερα, Τρίτη, αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε: Ηλεία, Αχαΐα Σάμο, Ικαρία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα