Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε η κακοκαιρία Κίρκη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε η κακοκαιρία Κίρκη

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα η κακοκαιρία Κίρκη, με την αρχή να γίνεται σε Νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα Σφακιά Χανίων όπου έπεσαν 34 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν ο Λέντας Ηρακλείου και η Κάνδανος Χανίων με 30 χιλιοστά βροχής.

 



Τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθούν στη Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στις Κυκλάδες, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεάσουν σταδιακά και το υπόλοιπο Αιγαίο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από τις πρωινές ώρες, οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το τέλος του 24ώρου.

Οι άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 7 με 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά μεταβαλλόμενοι άνεμοι έως 7 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά βόρειοι έως 6 μποφόρ.

 

 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα νοτιότερα. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην Πελοπόννησο και γρήγορα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με μικρή εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, γρήγορα 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αρχικά στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι και στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, γρήγορα 5 με 7 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και γρήγορα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος.

Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθουν τις βραδινές ώρες κυρίως στα νοτιότερα που πρόσκαιρα θα ειναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα