Πρόγνωση καιρού από Τετάρτη έως και Κυριακή: Ανεμοι 7 μποφόρ και καταιγίδες

Πρόγνωση καιρού από Τετάρτη έως και Κυριακή: Ανεμοι 7 μποφόρ και  καταιγίδες

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται σταδιακά ασθενής χαμηλή πίεση.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά στα ανατολικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες δυνατό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη, κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά στα δυτικά βόρειοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά στα νοτιοδυτικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2020

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στα βόρεια ηπειρωτικά, στα δυτικά ορεινά, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-06-2020

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα