Τοπικές βροχές και μπόρες σήμερα. Πού θα πέσει χαλάζι

Τοπικές βροχές και μπόρες σήμερα. Πού θα πέσει χαλάζι

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές έως το μεσημέρι και στη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού και σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι ασθενείς τοπικές βροχές που σημειώθηκαν έως το πρωί, κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και στην Κρήτη, θα επεκταθούν σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν, ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές έως το μεσημέρι και στη Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της χώρας και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 24-25 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι, που στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος του Open Tv, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόνισε ότι και σήμερα, αλλά και μέχρι το τέλος της εβδομάδος, ο καιρός θα είναι άστατος. Επίσης, σημείωσε πως σο πηγαίνουμε προς την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιορίζονται σε πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα για σήμερα, ένα νέο κύμα ψυχρού αέρα θα επηρεάσει τη χώρα μας δημιουργώντας βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα, όπως χαλάζι και κεραυνοί.

Μια ανοιξιάτικη μπόρα στον φακό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα