Καιρός Καλλιάνος – Αρναούτογλου: Προσοχή τις επόμενες μέρες

Καιρός Καλλιάνος – Αρναούτογλου: Προσοχή τις επόμενες μέρες

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαϊου 2020, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαϊου και κυρίως την Τρίτη 19 Μαϊου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με την θερμή εισβολή στη χώρα, και το τι πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ και η Παρασκευή θα είναι μια πολύ ζεστή μέρα, με τον υδράργυρο στους 36, 37, ακόμη και 38 βαθμούς Κελσίου τοπικά.

Στην Αθήνα την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη στους 34, και το κύμα της ζέστης θα κορυφωθεί το σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Θα σημειωθούν θερμοκρασίες που σπανιότατα έχουν σημειωθεί τα τελευταία 40 χρόνια», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ αναφερόμενος στην ερχόμενη εβδομάδα τόνισε ότι «πάλι 40άρια θα έχουμε και τη Δευτέρα. Ενδεχομένως και την Τρίτη. Θα είναι ένας καύσωνας που θα μας ταλαιπωρήσει».

«Από την ερχόμενη Τετάρτη προς Πέμπτη αναμένεται να πέσει κατά 8 με 10 μονάδες η θερμοκρασία, και θα εναρμονιστούμε με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες», σημείωσε ακόμη ο γνωστός μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας για αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου. Οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα