Βοριάδες και παγωνιά την Παρασκευή - Η πρόγνωση του καιρού

Βοριάδες και παγωνιά την Παρασκευή - Η πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που, από το μεσημέρι, θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που, γρήγορα από τα βόρεια, θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, από το μεσημέρι αυξημένες, με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Επιδείνωση θα παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο. Στα δυτικά θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πέσουν βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα