Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια - Ποιες περιοχές θα "ντυθούν" στα λευκά

Βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια - Ποιες περιοχές θα "ντυθούν" στα λευκά

Άστατος καιρός αναμένεται την Τρίτη 3/12, με βροχές στα δυτικά και στα βόρεια, καθώς επίσης, με χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βροχές θα σημειωθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μηδέν έως 10, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18 και στην Κρήτη από 7 έως 19.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο Νότιο και από δυτικές στο Βόρειο Ιόνιο έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Καλλιάνος - Αρναούτογλου: Βαρυχειμωνιά προ των πυλών

Από σήμερα Τρίτη το απόγευμα ο καιρός χειμωνιάζει για τα καλά. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι κατακόρυφη, ενώ αναμένονται και χιόνια. Οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας θα έχουν ως ακολούθως: 

Αρχικά καλός έως και ανοιξιάτικος κυρίως στα νότια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Γρήγορα άστατος στα βορειοδυτικά…. Χειμωνιάτικος από το απόγευμα και κυρίως τις νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια!!

Η πρόβλεψη Καλλιάνου

Στην αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναφέρεται και ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος περιμένει ψυχρή εισβολή η οποία θα διαρκέσει έως και 30 ώρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του One Channel, η Βόρεια Ελλάδα είναι εκείνη που θα «πληγεί» από το «ψυχρό μέτωπο» που καταφθάνει στη χώρα μας. Από την Τρίτη το βράδυ θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια στα βόρεια και θα χιονίσει στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και Θράκης.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Επιδεινώνεται ο καιρός σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις. 

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο, ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα γύρω ορεινά από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ σε ορεινές, κατά διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές και θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και τη νύχτα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα