Καιρός: Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με νεφώσεις και τοπικές βροχές

Καιρός: Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με νεφώσεις και τοπικές βροχές

Το Σάββατο, στα δυτικά αναμένονται σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι, στο Ιόνιο 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις, ενώ περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, από το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 21 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη αναμένονται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και με ενίσχυση από το βράδυ στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τα δυτικά, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα