Καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά σε όλη την χώρα, ωστόσο μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές. Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί-νοτιοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ και σταδιακά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3-4 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 4-5 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ