H Ωκεανίς είναι εδώ: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη, κλειστοί δρόμοι - Τι θα γίνει σε Αθήνα

H Ωκεανίς είναι εδώ: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη, κλειστοί δρόμοι - Τι θα γίνει σε Αθήνα

Η Ωκεανίς η νέα κακοκαιρία που χτυπά την χώρα είναι εδώ  με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιά,θυελλώδεις ανέμους, βροχόπτωση και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χωράς. 

Με χιόνια ξύπνησε σήμερα η Θεσσαλονίκη με τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές.

Αυτή την ώρα χιονίζει στο κέντρο της πόλης αλλά και σε περιοχές ανατολικά και δυτικά της Θεσσαλονίκης με τη χιονόπτωση να είναι κατά τόπους ισχυρή.

 Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται στην Καλαμαριά και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ήδη συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Πιο έντονα είναι τα φαινόμενα χιονόπτωσεις στην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου.

Επί ποδός είναι και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει στη διάθεσή της πάνω από 5.000 τόνους αλάτι. Μηχανήματα έργου βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας. 

Η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σάββατο, ενώ Κυριακή και Δευτέρα θα επικρατεί παγετός.

Στην Αττική, έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται από το απόγευμα στα ορεινά -ημιορεινά και την νύχτα πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Αυτή τη στιγμή χιονίζει στην Πάρνηθα.

Παράλληλα, δεν φεύγουν τα πλοία από Ραφήνα για Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε σχέση με χθες, ενώ σημειώνεται έντονη νέφωση και βροχόπτωση η οποία ξεκίνησε από τα ξημερώματα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα