Κομισιόν: Στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της Ελλάδας

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, γενικά, ή ειδικότερα σε σχέση με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθάρισε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας μετά την υπερψήφιση από την βουλή των Σκοπίων της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει. 

Σε σχέση με την ίδια τη συμφωνία και την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, η αρμόδια εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιανιτς, παρέπεμψε στην επίσημη κοινή δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου κ.Μογκερίνι και του Επιτρόπου για τη διεύρυνση κ.Χαν.

Η κοινή δήλωση καλωσορίζει θερμά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών και στέλνει το σήμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο (με άνοιγμα κεφαλαίων). 

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα, είχε δηλώσει την Παρασκευή από το Βουκουρέστι, "εντυπωσιασμένος από το θάρρος των δύο Πρωθυπουργών" για την υπέρβαση αυτού του 25ετούς προβλήματος καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους να "πράξουν αυτό που επιτάσσει η Ιστορία".

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ