Χιόνια σε Πάρνηθα, Τρίκαλα, Πήλιο και σε όλα τα ορεινά. Πού συνεχίζεται η κακοκαιρία

Τα «δόντια» του σε όλη την Ελλάδα δείχνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο καιρός. Πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά. Μία από αυτές είναι και η Πάρνηθα όπου χθες το μεσημέρι έπεσαν οι πρώτες νυφάδες.

Τις βραδινές ώρες, η χιονόπτωση έγινε έντονη. Στο καταφύγιο Μπάφι η χιονόπτωση ήταν έντονη με αποτέλεσμα να το στρώσει όπως φαίνεται και από τις εικόνες. Η θερμοκρασία χτες στην Πάρνηθα έφτασε μέχρι και τους -2 βαθμούς κελσίου, ενώ σήμερα η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές περιοχές των Τρικάλων, την Πέμπτη, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων, τουλάχιστον στους κεντρικούς δρόμους, αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθάριζαν συνεχώς το οδόστρωμα και έριχναν αλάτι. Η χιονόπτωση σταμάτησε το απόγευμα της Πέμπτης και το χιόνι που έπεσε δεν ξεπέρασε τους 20 πόντους στα πιο ψηλά σημεία.

Το trikalaola κατέγραψε μοναδικές εικόνες από τη διαδρομή: Ελάτη – Περτουλιώτικα λιβάδια – Χρυσομηλιά Καλαμπάκας – Αηδόνα Καλαμπάκας και Παλαιοχώρι Καλαμπάκας.

Χιονοθύελλα στο Πύλιο


Η σημερινή πρόγνωση καιρού

 Αρχικά κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις βοριάδες περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις βοριάδες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

 Ο καιρός το Σάββατο 01-12-2018

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά ηπειρωτικά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα