Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική. Πλημμύρισε η Πατησίων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική. Πλημμύρισε η Πατησίων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. της Κυριακής στο νομό Αττικής. Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Ήδη έχουν αναφερθεί και τα πρώτα προβλήματα με διακοπές ρεύματος στο Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές περιοχές του Νομού πραγματικά η ένταση των καταιγίδων είναι εξαιρετικά δυνατή.

 Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

 Επείγον μήνυμά της Πολιτικής Προστασίας: Αποφύγετε τις μετακινήσεις


Στη λεωφόρο Πατησίων οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πλημμύρισε η Πατησίων - ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση της κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενη. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

«Μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

«Μεγαλη προσοχή στα βόρεια προάστια. Νέα υβριδικη καταιγίδα σε εξέλιξη. Αποφευγουμε τις περιττές μετακινήσεις. Δεν ρισκάρουμε κατα την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικινδυνα σημεία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Ήδη από χθες, ο Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προειδοποιούσε για τις καταιγίδες που τελικά… ήρθαν.

Σημειώνεται, ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επείγον μήνυμά της Πολιτικής Προστασίας: Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, η ΓΓΠΠ τονίζει:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μίας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα, Κυριακή 29.07.2018

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, κυρίως στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Σποράδες κυρίως τις πρωινές ώρες, και πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Σε ισχύ το δελτιο επιδείνωσης καιρού

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
 
Σήμερα Κυριακή 29 Ιουλίου

Κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος.

Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Ιουλίου

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

 Η πρόγνωση του καιρού

 Δευτέρα 30/7/2018 και Τρίτη 31/7/2018

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη 1/8/2018 και Πέμπτη 2/8/2018

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Ο άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.

newsit

eleftherostypos

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα