Τι καιρό θα κάνει την Ανάσταση και το Πάσχα

Τι καιρό θα κάνει την Ανάσταση και το Πάσχα

Ανοιξιάτικος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον γνωστό  μετεωρολόγο, λίγες βροχές μόνο, όχι ιδιαίτερα έντονες θα «ντύσουν» το σκηνικό από τη Μεγάλη Πέμπτη,  ενώ όσον αγορά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι άστατος κατά τόπους, κυρίως όμως σε Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να υπάρχει βελτίωση, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο γνωστός μετεωρολόγος, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόβλεψη της Μεγάλης Εβδομάδας

Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη  Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα με παροδικές μόνο νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τη Μ.Πέμπτη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες μπόρες από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αναλυτικότερα ο καιρός για την Μεγάλη Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία από 2 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, καλός καιρός και το θερμόμετρο από 6 έως 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδική συννεφιά κυρίως στα ορεινά, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 3 έως 21 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 11 έως 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με λίγα σύννεφα και ο υδράργυρος από 7 έως 22 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται κάποιοι να κάνουν περιφορά του Επιταφίου υπό βροχή, ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα