Τι καιρό θα κάνει τα Θεοφάνεια: Στα λευκά η Θεσσαλονίκη. Χιόνια και στην Αττική

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, που η θερμοκρασία θα πάρει και πάλι την ανιούσα, ο χιονιάς θα επιστρέψει δριμύτερος το τριήμερο των Θεοφανείων.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με με χιόνια αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά σε νότο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Ειδικότερα οι μετεωρολόγοι βλέπουν νέες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή, ενώ ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος λέει ότι: «Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα «θάψει» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου επιμένει για νέο κύμα με χιόνια.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να το στρώσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Σάκης Αρναούτογλου, χθες, ενώ σήμερα, Δευτέρα, τα νεότερα προγνωστικά δείχνουν ότι ο χιονιάς θα έρθει στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο Σάκης Αρναούτογλου: «Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανάρτησης.. Και τα πρωινά στοιχεία σήμερα Δευτέρα επιμένουν για το Παρασκευοσαββατοκύριακο των Φώτων αρχικά χιόνια και στη συνέχεια δριμύ ψύχος με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα