Ηλιοφάνεια και ζέστη, ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα και μετά, ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Αραιές νεφώσεις με τοπικές ομίχλες το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Τσικνοπέμπτη πάλι, μια μέρα που όλοι περιμένουμε για να τσικνίσουμε παρέα με την οικογένειας και τους φίλους μας, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει αλλά ανεπαίσθητα. Θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά θα πυκνώσουν  ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά

Την Παρασκευή όμως θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τη διαφορά… Η θερμοκρασία θα πέσει ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Παροδικές βροχές θα έχουμε κυρίως στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα