Συναγερμός στη Γερμανία για πιθανό χτύπημα ISIS στο Euro 2024 - Δηλητηριάστε τις τροφές τους

Συναγερμός στη Γερμανία για πιθανό χτύπημα ISIS στο Euro 2024 - Δηλητηριάστε τις τροφές τους

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις βραχίονα του ISIS κατά τη διάρκεια του Euro 2024 που διεξάγεται το φετινό καλοκαίρι.

Οι απειλές του ISIS τις προηγούμενες ημέρες για επιθέσεις σε γήπεδα όπου διεξάγονταν αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League οδήγησαν στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και στο «Emirates» της Άρσεναλ. Μάλιστα, οι γαλλικές αρχές επιστράτευσαν την ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα BRI, έπειτα από ανάρτηση στο μέσο Al Zaim το οποίο αναπαράγει μηνύματα του ISIS - K.

Όπως μεταδίδει η γερμανική Bild, το τελευταίο τεύχος του «Voice of Khorasan», προπαγανδιστικού μέσου του ISIS-K περιέχει κι ένα κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις, που σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, βάζει στο στόχαστρο το EURO 2024.

«Δηλητηριάστε τις τροφές τους»

Στο τεύχος περιλαμβάνονται και μια σειρά από φωτογραφίες, μεταξύ άλλων μία που δείχνει έναν ένοπλο τρομοκράτη με στολή παραλλαγής μέσα σε συρμό γερμανικού προαστιακού σιδηρόδρομου με τη λεζάντα: «Τελευταία κλήση πριν την έξοδο». Στο κάθισμα δίπλα βρίσκεται ένα κουτί με δυναμίτη κάτω από μια πινακίδα που γράφει «Καλωσήρθατε στην Ευρώπη».

Σε μια άλλη φωτογραφία διακρίνεται ένα drone να πετά πάνω από το στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης με τη λεζάντα: «Αν σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν στο έδαφος, χτυπήστε τους από τον ουρανό. Αν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ μπλόκαραν το δρόμο της Εγίρας (Χίτζρα στα Αραβικά – η φυγή του προφήτη Μωάμθε από τη Μέκκα στη Μεδίνα το 622 μ.Χ.), δεν μπορούν να μπλοκάρουν το δρόμο της πάλης».

Το κείμενο του ISIS συνεχίζει τις απειλές: «Πατήστε τους άπιστους με το όχημά σας, τρυπήστε τους με μαχαίρια, δηλητηριάστε τις τροφές τους, ανατινάξτε με σφαίρες τα μυαλά τους και πυρπολήστε τα σπίτια τους». Ειδικό κάλεσμα απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους οπαδούς του ISIS σημειώνοντας ότι «η ευθύνη των νέων είναι μεγαλύτερη από οπουδήποτε αλλού».

Γερμανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν ότι ο βραχίονας ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος-Επαρχία Χορασάν) του ΙSIS διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο άνω των 100 τζιχαντιστών στη δυτική Ευρώπη, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στη Γερμανία.

«Αυτό [το προπαγανδιστικό άρθρο] δείχνει ότι το ISIS-K θέλει να πραγματοποιήσει πάση θυσία εντυπωσιακές επιθέσεις, ανεξάρτητα από το πώς ή από ποιον. Γι’ αυτό το λόγο καλούνται τώρα να εξαπολύσουν επιθέσεις όλοι οι πιθανοί δράστες, περιλαμβανομένων ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων και των λεγόμενων μοναχικών λύκων», δήλωσε αξιωματούχος στην Bild.

Συλλήψεις εφήβων που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Τέσσερις έφηβοι συνελήφθησαν στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία με την υποψία του σχεδιασμού τρομοκρατικών επιθέσεων με ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα της Δυτικής Εκκλησίας (30-31 Μαρτίου), κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Εισαγγελίας κατά της Τρομοκρατίας. Οι συλληφθέντες είναι μία 15χρονη, μία 16χρονη και ένας 15χρονος, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ανακριτές, φέρονται να συμφώνησαν να διαπράξουν εγκλήματα - ακόμη και ανθρωποκτονίες. Τις επόμενες ημέρες συνελήφθη και ένας 16χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι έφηβοι αντάλλασσαν ιδέες σε πλατφόρμα επικοινωνίας, σχετικά με τον σχεδιασμό επίθεσης με μαχαίρια ή βόμβες μολότοφ σε πολλούς στόχους στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ σκέφτονταν να αποκτήσουν και όπλα. Εικάζεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι μεταξύ των στόχων βρίσκονταν αστυνομικοί, εκκλησίες, συναγωγές, εστιατόρια και αθλητικοί σύλλογοι. Η εφημερίδα BILD αναφέρει επιπλέον ότι οι συλληφθέντες υμνούσαν το «Ισλαμικό Κράτος».

Αξιωματικός των γερμανικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε σχετικά στην BILD ότι «αυτή η υπόθεση αποτελεί παράδειγμα του μεγάλου κινδύνου ταχείας ριζοσπαστικοποίησης νέων μέσω διαδικτύου, ατόμων οι οποίοι δεν είναι σεσημασμένοι από τις αρχές» και απηύθυνε έκκληση προς εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους να ενημερώνουν την αστυνομία για οποιαδήποτε σχετική υποψία τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα