Ρόδος: Όταν ο Βαγγέλης αναζητούσε στο «Φως στο Τούνελ» τον δολοφόνο του πατέρα του - Η ανατροπή στην υπόθεση

Ρόδος: Όταν ο Βαγγέλης αναζητούσε στο «Φως στο Τούνελ» τον δολοφόνο του πατέρα του - Η ανατροπή στην υπόθεση

Ζητούσε την βοήθεια του «Τουνελ» για να βρει τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του πατέρα του Γιώργου Καρυώτη στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Δύο χρόνια μετά ο Βαγγέλης Καρυώτης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω για το άγριο φονικό.

Η δίκη παρά τους 15 μάρτυρες υπεράσπισης διήρκησε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες. Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε να δηλώνει αθώος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά δεν έπεισε τους δικαστές.

Το «Τούνελ» παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου όλο το παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης και τις άγνωστες συνομιλίες του Βαγγέλη με την δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής.

Με το «Τούνελ» είχε επικοινωνήσει και η σύζυγος του άτυχου άνδρα. Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή, περιέγραψε την στιγμή που έμαθε την τραγική είδηση από το γιό της. Το πρόσωπο που τελικά ήταν ο δράστης της δολοφονίας κατά το δικαστήριο.

«Ήμουν στη δουλειά, με πήρε ο Βαγγέλης και μου λέει, «τον μπαμπά τον φάγανε». Λέω, τι μου λέει τώρα, αλλά δεν είχα καρδιά να το δω, δεν ήθελα. Πιο πολύ στον Βαγγέλη έκατσε πάνω η αστυνομία».

Ο καταδικασθέντας γιος του θύματος , στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει την έρευνα και να δείξει ότι ψάχνει τον δολοφόνο είχε βρεθεί στο πλατό της εκπομπής.

Οι συνομιλίες του με την εκπομπή ήταν αποκαλυπτικές, αφού περιέγραφε τον τρόπο σκηνοθεσίας του εγκλήματος.

«Αυτός που μπήκε μέσα για να κάνει κακό στον πατέρα μου, τράβηξε κλωτσιά στην πόρτα και βρέθηκε ο καταψύκτης σε αυτό το σημείο που βλέπετε. Βλέπω μια κουβέρτα, την τραβάω και είδα τον πατέρα μου δολοφονημένου».

Μάλιστα έκανε έκκληση μέσω του «Τούνελ» για να βρεθεί ο δολοφόνος.

«Ελπίζουμε να πληρώσει αυτός που το έκανε. Όποιος ξέρει κάτι και δεν θέλει να πάει στην ασφάλεια να το πει, ας πάρει εδώ ανώνυμα στην εκπομπή σας, να δώσει κάποια πληροφορία για να μπορούμε να πιάσουμε τον δολοφόνο που έκανε αυτό το πράγμα στον πατέρα μου. Εγώ δεν είχα ποτέ διαφορές με τον πατέρα μου, ποτέ».

Όταν ο Βαγγέλης πίεζε το «Τούνελ» να βρεθεί ο δράστης…

Τα λόγια του Βαγγέλη, γιου του θύματος, που σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ήταν και ο δολοφόνος του, σοκάρουν.

Ο ίδιος μιλούσε για το φόβο της οικογένειας, όσο ακόμα ο δολοφόνος του πατέρα του κυκλοφορούσε ελεύθερος.

«Εμένα δεν με ρωτάει κανένας το πώς αισθάνομαι αυτήν την στιγμή, που κατηγορήθηκα και ακόμα κατηγορούμαι. Εμένα η καθημερινότητά μου είναι δουλειά σπίτι νεκροταφείο και νεκροταφείο σπίτι δουλειά. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν. Αυτοί οι συγκεκριμένοι μπορούν να μας δώσουν κάποιες εξηγήσεις ή μήπως προσπαθούν να κλείσουν την υπόθεση του πατέρα μου»;

Ο Βαγγέλης Καρυώτης, έψαχνε τον δολοφόνο του πατέρα του στο Τούνελ και έδειχνε ενοχλημένος που δεν είχε βρεθεί.

«Εγώ τους εξήγησα πεντακόσιες χιλιάδες φορές, από την πρώτη μέρα, φώναζα και χτυπιόμουν, αλλά δεν με άκουγε κανένας. Οι μοναδικοί που με ακούσατε ήσασταν εσείς. Δεν την παλεύω άλλο, 14 Δεκεμβρίου κλείνει ο πατέρας μου έξι μήνες πεθαμένος και δεν έχουν βγει τα ρημαδιασμένα τα DNA. Δεν μας παίρνουν από την αστυνομία να μας πουν τίποτα. Το μόνο που ήξεραν ήταν να κατηγορούν εμένα και τον αδελφό μου».

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο της εκπομπής, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος.

«Γιατί δεν μας λένε τι έχει γίνει, αν βρήκαν κάτι. Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε βλακείες και περνάνε οι μέρες, περνάνε και οι μήνες και ακόμα η ασφάλεια της Ρόδου μηδέν. Τίποτα δεν έχει κάνει».

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή από την Κω, η δημοσιογράφος από το «ΕΚΦΡΑΣΗ 97», Ηλιάνα Πετρή, έδωσε όλο το άγνωστο παρασκήνιο γύρω από την καταδικαστική απόφαση που κράτησε μόλις μία συνεδρίαση!

πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα