Ταχσίν Οζλέρ: Ο πρώτος Τουρκοκύπριος που θα αγωνιστεί στην εθνική Κύπρου

Ταχσίν Οζλέρ: Ο πρώτος Τουρκοκύπριος που θα αγωνιστεί στην εθνική Κύπρου

Ιστορικές στιγμές στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τον Ταχσίν Οζλέρ να γράφει ιστορία. Γίνεται ο πρώτος Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής που κλήθηκε στην εθνική Κύπρου από το 1960 και μετά, όταν και συστάθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Γράφει ιστορία με την Κύπρο ο Τουρκοκύπριος Ταχσίν Οζλέρ

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα χρώματα της εθνικής Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, η εθνική ομάδα Κ-19 που έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι άνθρωποι της Κύπρου επέλεξαν να καλέσουν στην αποστολή τον Ταχσίν Οζλέρ για να ενισχύσει τη χώρα. 

Ο Οζλέρ μάλιστα πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα των Ανδρών με τη φανέλα της Ομόνοιας, δείχνοντας σε όλους πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του. 

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας για τον Οζλέρ

Ένας από τους αντιπροέδρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο Θεόδωρος Θεοδούλου, μίλησε για την κλήση του Ταχσίν Οζλέρ στην εθνική Νέων Κ19 σχολιάζοντας:

«Η κλήση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή έγινε με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και ύστερα από απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή. Είναι γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη κλήση Τουρκοκύπριου σε εθνική ομάδα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι Κύπριος πολίτης, κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου και έχει κάθε δικαίωμα να κληθεί. Απ' ό,τι έχω ενημερωθεί, διατηρεί επαγγελματικό συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας. Από εκεί και πέρα, είναι απόφαση του προπονητή αν θα χρησιμοποιηθεί σε επίσημους ή φιλικούς αγώνες».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα