Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: 2+2 νέες προκηρύξεις με χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: 2+2 νέες προκηρύξεις με χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο

Οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού μπαίνουν στο «κάδρο» του ΑΣΕΠ με δύο νέες προκηρύξεις. Οι δύο προκηρύξεις είναι καινούργιες και έρχονται να προστεθούν στις δύο που θα εκδοθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ετοιμάζεται να εκδώσει δύο νέους διαγωνισμούς αποκλειστικά για την πρώτη δεξαμενή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Οι δύο αυτοί διαγωνισμοί θα περιέχουν συνολικά 6.173 θέσεις σε φορείς του δημοσίου σε όλη την Επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, οι δύο αυτοί διαγωνισμοί θα εκδοθούν τις προσεχείς εβδομάδες ως εξής:

Τον Φεβρουάριο θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 2.053 θέσεων από απόφοιτους του κλάδου ΤΕ

Τον Μάρτιο θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κάλυψη 4.120 θέσεων από απόφοιτους του κλάδου ΠΕ

Δύο νέοι διαγωνισμοί στο «κάδρο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr το ΑΣΕΠ ετοιμάζει να εκδώσει δύο πρόσθετες προκηρύξεις αποκλειστικά για την πρώτη δεξαμενή επιτυχόντων. 

Η πρώτη προκήρυξη θα περιέχει θέσεις στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Η ΜΟΔ Α.Ε. είναι είναι ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που εποπτεύεται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αποστολή της είναι η επιστημονική και τεχνική στήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποδέκτες της στήριξης της ΜΟΔ είναι οι Ειδικές Υπηρεσίες που διαχειρίζονται τα Επιχειρησιακά Προγράμματα στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στα Υπουργεία καθώς και οι δικαιούχοι, και ιδιαίτερα οι δήμοι, οι οποίοι χρειάζονται άμεση και στοχευμένη υποστήριξη προκειμένου να επιταχύνουν τον ρυθμό της υλοποίησής των έργων τους.

Η δεύτερη προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη προξενικών υπαλλήλων στο υπουργείο Εξωτερικών. Στον κλάδο «Διοικητικού Προξενικού» διορίζονται απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που εκτός των γενικών προσόντων διορισμού κατέχουν άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι υπάλληλοι του κλάδου αυτού υπηρετούν στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών στο εσωτερικό καθώς και στις διπλωματικές και προξενικές Αρχές.

Περισσότερες πληροφορίες στο proson.gr

Διαβάστε ακόμα: North Evia Pass 2025: Πώς να πάρετε το voucher των 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα