Επίδομα ανεργίας: Αλλάζει το ποσό – Από τι θα εξαρτάται και πότε θα μειώνεται

Επίδομα ανεργίας: Αλλάζει το ποσό – Από τι θα εξαρτάται και πότε θα μειώνεται

Σε αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με το ποσό πια να εξαρτάται από τον μισθό του δικαιούχου το οποίο, όμως, θα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το επίδομα ανεργίας αναμένεται να συνδεθεί με τις μηνιαίες αποδοχές του απολυμένου και όχι με τον κατώτατο μισθό όπως ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το επίδομα για εργαζόμενο με μισθό 1.000 ευρώ ο οποίος θα απολύεται, θα μπορεί να φτάνει και στα 700 ή 750 ευρώ τον μήνα από 507 ευρώ που είναι σήμερα.

Ωστόσο, το επίδομα ανεργίας θα μειώνεται όσο περνούν οι μήνες και θα διακόπτεται αν ο δικαιούχος απορρίψει τρεις προτάσεις για εργασία που θα καταθέτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για το επίδομα ανεργίας

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή (05/07) ανέφερε πως το επίδομα ανεργίας θα έχει ένα «εμπροσθοβαρές σχήμα».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως είπε: «Το σημαντικό εδώ είναι το σχήμα να είναι εμπροσθοβαρές. Θέλουμε να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρεις απασχόληση. Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις "όχι", τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας».

Ακόμα, όσον αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η ίδια τόνισε το εξής: «Θέλουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όμως ακόμα περισσότερο πρέπει να μπορούν να μειωθεί και το συνολικό μη μισθολογικό κόστος και να μπορούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν μπροστά και να συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα