Αυξήθηκαν οι τιμές στα καύσιμα - Το Πάσχα η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Αυξήθηκαν οι τιμές στα καύσιμα - Το Πάσχα η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Λίγο πριν από το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου και η τιμή της αμόλυβδης έχει ήδη αυξηθεί, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας σε κάποιες περιοχές τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αν επιλέξει να ταξιδέψει οδικώς και να πληρώσει και ξενοδοχείο, σε κάποιον δημοφιλή προορισμό.

Πολλοί, ωστόσο, είναι οι δημοφιλείς προορισμοί που παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες και για αυτό το τριήμερο.

«Το Πάσχα η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ»

Ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων  καυσίμων Αττικής, μίλησε για την αύξηση των καυσίμων.

«Όσον αφορά στα υγρά καύσιμα υπάρχει μία άνοδος το τελευταίο 10ημερο η οποία όμως προκύπτει από τους δύο πολέμους, οι οποίοι είναι ενεργοί, και όπως είχαμε πει, δεν θα ξαναδούμε φθηνά καύσιμα όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί η Ρωσία είναι η ναυαρχίδα στα ορυκτά καύσιμα που έρχονται στην Ευρώπη», είπε αρχικά.

«Το υπουργείο, με την επιβολή πλαφόν να έχει σαφή πολιτική. Είναι διασφαλισμένοι οι καταναλωτές για την αισχροκέρδεια. Το βαρέλι είναι στα 80 δολάρια αυτή την στιγμή. Είναι μία τιμή «τσιμπημένη». Δεν φταίνε οι πρατηριούχοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η τιμή στην Ελλάδα είναι σαφώς πιο ανεβασμένη», συνέχισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Για το Πάσχα: «Είθισται, λόγω της αυξημένης ζήτησης και του Πάσχα καθολικών και ορθόδοξων, όταν πλησιάζουμε η τιμή να ανεβαίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την τιμή του πετρελαίου Μπρεντ και αυτές τις συνθήκες, ενδεχομένως να έχουμε σε 30 μέρες, και στην Αθήνα την τιμή πάνω από τα 2 ευρώ, γιατί στα νησιά ή στα ορεινά ήδη υπάρχει», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Δεν δικαιολογείται η αύξηση», λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης υπογράμμισε πως, «δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση γιατί τα καύσιμα που υπάρχουν τώρα στις δεξαμενές δεν αγοράσθηκαν χθες. Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερες τιμές με την καινούρια παραλαβή. Πολλές φορές, όποτε συμβαίνει ένα κρίσιμο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και επιπτώσεων έχουμε άμεση αύξηση των τιμών με το που ανακοινώνεται, και με πρόφαση του γεγονότος. Αντίστοιχα όταν έχουμε μείωση παγκοσμίως δεν περνάει άμεσα η μείωση στην αντλία».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα