Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ένταξης των πολυτέκνων

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ένταξης των πολυτέκνων

Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και οι αιτήσεις είναι έως 29 Φεβρουαρίου.
Άνοιξε, χθες Πέμπτη 1 η Φεβρουαρίου 2024, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη νέα κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Γ) ηλεκτρικής ενέργειας, που αφορά σε πολύτεκνες οικογένειες.

Επί της διαδικασίας ένταξης, οι δικαιούχοι του ΚΟΤ Γ, υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/kot), με την υποχρέωση να αναρτήσουν το πιστοποιητικό της οικογενειακής τους κατάστασης, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ώστε να αποδεικνύεται η πολυτεκνική τους ιδιότητα. Για την ένταξη προβλέπονται διευρυμένα, εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Στο πλαίσιο του ΚΟΤ Γ, παρέχεται μειωμένη τιμή ρεύματος για οικιακή χρήση (αποκλειστικά για κύρια κατοικία), η οποία αφορά σε έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 10 λεπτών/kWh.

Λαμβάνεται, μάλιστα, ειδική μέριμνα, προκειμένου η έκπτωση να χορηγείται στη χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας, αλλά και νύχτας (εφόσον υπάρχει) του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέο ΚΟΤ για πολύτεκνες οικογένειες
Αιτήσεις https://www.idika.gr/kot από 1η έως 29/2

-10 λεπτά / kWh

-MONO: για κύρια κατοικία

-Ένταξη από 1/1/2024 (αναδρομική έκπτωση από παρόχους)

-Εισόδημα: οικογένεια με 4 τέκνα έως 50.000 € (+ 2.500 € / τέκνο)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα